Drámai baleset miatt csúszott a férfi 200 méter elődöntője

Versenyzőket szállító golfkocsik karamboloztak.

2023. augusztus 25., 07:43

Szerző:

A budapesti atlétikai világbajnokságon csütörtök este hihetetlen jelenet játszódott le a Nemzeti Atlétikai Központban, amikor a férfi 200 méter elődöntője előtt az edzőpályáról a versenyzőket a stadionba szállító golfkocsi karambolozott egy másik járművel – írja az eurosport.  Emiatt az első futamot, amelyben a 100 méter világbajnoka, az amerikai Noah Lyles is érdekelt volt, halasztani kellett. A balról érkező golfkocsi nagy sebességgel találta oldalba a férfi 200 méter első elődöntőinek versenyzőit szállító járművet. Előbbiből az egyik önkéntes kirepült, utóbbiban pedig a jamaikai Andrew Hudson megsérült, a jobb szemét fájlalta, valószínűleg üvegszilánk ment bele.

A program csúszott, 20:45-kor végül elrajtolt a futam, miután megcserélték az elődöntők sorrendjét. Hudson is ott volt a mezőnyben, akárcsak az összes többi, a balesetben érintett versenyző - Lylest látszólag nem zavarta meg különösebben a baleset, 19.76-tal nyert. Az Eurosportnak nyilatkozó Hudsontől megtudtuk, hogy nagyon nincs rendben a szeme. A verseny előtt megnézték, de nem tudtak segíteni, így egyből megy az orvosokhoz. A zsűri döntése értelmében ő is döntőt futhat, hiába futott csak 20.38-at, ami kiesést jelentett volna.

A szervezők tájékoztatása szerint az önkéntes rendben van, az esetet kivizsgálják.

(Kiemelt képünkön: Az amerikai Noah Lyles reagál a férfi 200 méteres síkfutás elődöntője után az atlétikai világbajnokságon a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 24-én. Fotó: Jewel SAMAD / AFP)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.