Dráma a pályán: újra kellett éleszteni az RKC Waalwijk kapusát meccs közben

Az ellenfél egyik játékosával ütközött Etienne Vaessen, paraván mögött, a helyszínen élesztették újra.

2023. október 1., 08:40

Szerző:

Az RKC Waalwijk–Ajax Eredivisie mérkőzését a hazaiak kapusa, Etienne Vaessen súlyos sérülése miatt félbe kellett szakítani szombat este. A meccset azonnal felfüggesztették, miután a kapus ütközött az Ajax támadójával, Bryan Brobbey-vel – írja a goal.com.

Vaessen az eset után a földön maradt, a játékvezető leállította a játékot, és kihívta az egészségügyi személyzetet. A helyzet súlyosbodott, erre az RKC játékosai körülvették a sérült kapust és egy rögtönzött paravánt is emeltek, hogy a szurkolók és a kamerák ne lássák az orvosi segítségnyújtás pillanatait, a sportolót ugyanis újra kellett éleszteni. Később Frank van Mosselveld, az RKC vezetője pozitívan nyilatkozott, és hangsúlyozta, hogy Vaessen eszméleténél volt, amikor levitték a pályáról, bár nem tudta, hol van.

Az újságíróknak azt mondta: „Nagy dicséret az orvosoknak, akik azonnal betartották a protokollt és megkezdték az újraélesztést. Megdöbbentő volt mindannyiunk számára az eset, először azt gyanítottuk, szívprobléma, de most úgy tűnik, mégsem erről van szó. ”

A hazaiak néhány játékosa sokkos állapotba került, sírva fakadtak a pályán, különösen a védő Dario van den Buijst kellett nyugtatni. Az Ajax 3-2-re vezetett a 84. percben, amikor a játékot megállították. Van Mosselveld szerint az RKC játékosai nem voltak abban az állapotban, hogy folytassák a játékot. 

(Kiemelt kép: Olaf Kraak / ANP / AFP)

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.