Chris Froome sérülés miatt kihagyja a Tour de Hongrie-t

Froome menedzsmentje beszámolt róla, sérülés miatt kell kihagynia a négyszeres Tour de France győztesnek a magyar körversenyt.

2023. május 6., 15:55

Szerző:

Chris Froome sérülés miatt lemarad a jövő heti Tour de Hongrie-ról, csapata, az Israel-Premier Tech legfrissebb rajtlistáján Reto Hollenstein került be a négyszeres Tour de France-győztes helyére.

A szervezők szombaton közösségi oldalukon osztották meg az Israel közleményét, miszerint Froome a Tour de Romandie-ra való felkészülése során összeszedett kisebb sérülése miatt jelenleg nem áll versenyzésre kész állapotban.

Más csapatoknál is történtek változások: a Soudal Quick-Stepnél James Knox helyét Fausto Masnada, a Bahrainnél Johan Price-Pejtersen helyét Hermann Pernsteiner, a Bora-hansgrohénál Jordi Meeus és Ben Zwiehoff helyét Shane Archbold és Matteo Fabbro veszik át.

Más sztárok megerősítették indulásukat: Sam Bennett, Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen, Elia Viviani és Egan Bernal helye biztosnak tekinthető a mezőnyben.

A május 10. és 14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar kerékpáros körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg. Az M4 Sport élőben közvetíti a keddi keszthelyi csapatbemutatót, valamint teljes hosszában az összes szakaszt.

(Kiemelt kép: Christopher Froome. Fotó: Brenton Edwards / AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.