Szvitacs Alexa megszerezte a magyar küldöttség harmadik érmét

Szerdán Konkoly Zsófia második lett 400 méteres gyorsúszásban, csütörtökön pedig Veres Amarilla győzött párbajtőrben.

2021. augusztus 28., 07:45

Szerző:

Bronzérmes lett az asztaliteniszező Szvitacs Alexa az S9-es kategóriában a tokiói paralimpián szombaton, írja az MTI. A 2019-ben Európa-bajnok magyar sportoló, a csoportjában szerdán 3-1-re verte a brazil Danielle Rauent, majd 3-0-ra kikapott a kínai Hsziung Kuj-jentől, csütörtökön pedig 3-0-ra verte a török Neslihan Kavast. Ezzel másodikként elődöntőbe került, ami már biztos harmadik helyet ért a számára.

A fináléért szombaton az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel mérkőzött meg, Szvitacs jól kezdett. A harmadik játszmát viszont az ellenfele vitte, a negyedikben pedig csak a végén tudott fölénybe kerülni az ausztrál. A döntő szettben 6-6-ig együtt haladtak, de onnantól a magyar sportolónak már nem lett több pontja.

Szvitacs, aki otthon az épek között a női bajnokságban a Győr, a férfi NB I-ben pedig a BVSC színeiben játszik, a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte. Szerdán Konkoly Zsófia (S9) második lett 400 méteres gyorsúszásban, csütörtökön pedig Veres Amarilla győzött párbajtőrben (A). Szvitacs Alexa 2018-ban toxikus-sokk szindrómát kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és lábujjait.

(Kiemelt kép: MTI/AP/Eugene Hoshiko)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.