Bocsánatot kért a break-közösségtől a párizsi olimpia legbénább táncosa

Bár Rachael Gunn szerint ő csak egy másfajta break-megközelítést mutatott be, azért bocsánatot kért a világ minden táncosától.

2024. szeptember 4., 18:17

Szerző:

Bocsánatot kért a break-közösségtől Rachael Gunn olimpiai breaktáncos, miután komoly botrányt okozott az olimpiai fellépésével a párizsi játékokon – írja beszámolójában a CNN. A csak Raygun néven is ismert Kiemelt a The Project című ausztrál aktuálpolitikai műsornak adott interjújában azt mondta, nagyon sajnálja, hogy a közösségnek negatív reakciókkal kellett szembesülnie az előadása miatt.

Az egykori olimpikon (aki 3 selejtezőn is 0 pontot breakelt össze magának) az interjú során elmondta, az előadásának stílusa „csak egy másfajta megközelítés” akart lenni a sportághoz. Szereplésével azonban az egész világ figyelmét magára vonta, így az angol énekesnő Adele például a müncheni koncertje alatt kérdőjelezte meg, hogy vajon ez az egész egy „vicc volt-e”, míg Rachel Dratch színésznő a „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” című műsorban utánozta Gunnt. 

Utóbbiról a táncos megjegyezte, nem látta a Fallon-szkeccset, de egyelőre nem tudja, hogy megölelje-e Fallont vagy kiabáljon-e vele, hogy ekkora platformot adott az előadását övező médiafelhajtásnak. Hozzátette, tudta, hogy meg fogják verni őt a versenytársai, és azzal is tisztában volt, hogy az emberek nem fogják megérteni a stílusát és azt, hogy mit fog csinálni. „Az esélyek ellenem szóltak, az biztos” – közölte Gunn. Emellett elmondta, egy ideig most nem fog részt venni semmilyen breaktánc versenyen, mivel szeretné elkerülni a reflektorfényt. 

A The Project vonatkozó részének részletét egyébként itt lehet megtekinteni.

„Sokkal inkább a pozitívumokra szeretnék koncentrálni ebből az egészből, a pozitív reakciókra és az örömre, amit az embereknek szereztem” – mondta a breaktáncos. „Az, hogy kimegyek, és csak szórakozom, és olyan keményen megyek, amennyire csak tudok, annak ellenére, hogy tudom, veszítek.” 

A breaktánc amúgy mint versenyszám a 2024-es párizsi játékokon debütált először az olimpián, ugyanakkor a 2028-as játékokon pedig már nem lesz jelen a versenyszámok között.

(Kiemelt képünkön Rachael Gunn. Forrás: Odd ANDERSEN / AFP)