Billie Jean King Kupa – Bondár kikapott

Bondár Anna szettelőnyről kikapott Greet Minnentől a Belgium-Magyarország párharc vasárnapi első mérkőzésén a tenisz Billie Jean King Kupa rájátszásában, így a házigazdák 2-1-re vezetnek Charleroi-ban.

2023. november 12., 16:28

Szerző:

Szombaton a csata Gálfi Dalma bravúros diadalával indult Minnen ellen, majd a világranglistán 114. Bondár Anna két szettben kikapott Yanina Wickmayertől, így 1-1-gyel zárult a nyitónap. Vasárnap a korábbihoz képest fordított felállásban kerül sor két egyes meccsre, így elsőként Bondárt és Minnent szólították pályára.

Eddig egyszer találkoztak, tavaly a madridi salakos versenyen a magyar játékos könnyedén nyert. Ettől függetlenül igencsak ismerték egymást, mivel gyakori páros partnerek, az idei Roland Garroson egymás oldalán jutottak el a negyeddöntőig.

A belgiumi összecsapáson – amelyet a szombatiakhoz hasonlóan gyér érdeklődés kísért a Dome de Charleroi-ban – az első hét gémben mindketten magabiztosan hozták az adogatásaikat. Ekkor azonban a 26 éves magyar kihasználta a meccs első bréklabdáját, majd egy ásszal lezárta a szettet.

A folytatásban Minnen és Bondár is brékelt, majd a Hajdúszoboszló SE sportolójánál kisebb hullámvölgy következett és 4:3-nál ismét elbukta a szerváját. A hazai kedvenc kihasználta előnyét, és 1 óra 12 perc elteltével kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban Bondárnak rendre bréklabdákat kellett hárítania, de a nyolcadikat 3:3-nál már nem sikerült neki. Minnen azonban nem sokáig örülhetett előnyének, mert egy 13 labdamenetes gémben a magyar éljátékos visszabrékelt, csakhogy ezt követően ismét elvesztette az adogatását. Az ellenfél ekkor már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést,

Bondár pedig 2 óra 18 perc után a második meccsét is elvesztette a párharcban, amelyben immár a belgák vezetnek, és már csak egy sikerre vannak a továbbjutástól.

A folytatásban Gálfi Dalma következik Yanina Wickmayer ellen, végül a páros találkozóra Babos Tímeát (177.) és Stollár Fannyt (263.) nevezte Palágyi Miklós kapitány. A kemény pályán sorra kerülő találkozó a 2024-es világdöntő selejtezőjébe kerülésért zajlik.

Eredmény, Billie Jean King Kupa


Belgium-Magyarország 2-1 - állás a harmadik egyes után

Greet Minnen-Bondár Anna 3:6, 6:3, 6:4

később:
Yanina Wickmayer-Gálfi Dalma
Marie Benoit, Kimberley Zimmermann-Babos Tímea, Stollár Fanny

szombaton játszották:
Yanina Wickmayer-Bondár Anna 7:5, 6:2
Greet Minnen-Gálfi Dalma 3:6, 3:6

(Kiemelt képünkön a magyar Anna Bondar visszaadja a labdát a belga Greet Minnennek a Belgium-Magyarország egyes mérkőzésen a Billie Jean King Kupa 2023-as döntőjének rájátszásában Charleroi-ban, 2023. november 12-én. Fotó: BENOIT DOPPAGNE / Belga / AFP)