Billie Jean King Kupa – Egyenlítettek a belgák

Bondár Anna kikapott Yanina Wickmayertől a Belgium-Magyarország párharc szombati második mérkőzésén a tenisz Billie Jean King Kupa rájátszásában, így az első nap után 1-1 az állás Charleroi-ban.

2023. november 11., 20:12

Szerző:

A csata Gálfi Dalma bravúros diadala révén 0-1-gyel indult, a második párban pedig a világranglistán 114. Bondárt szólították pályára a 74. helyen álló Wickmayer ellen. A 34 éves ellenfél 2009-ben elődöntőt vívott Wimbledonban, eddig öt WTA-trófeát gyűjtött, és pályafutása csúcsaként 12. volt a világranglistán. 

Első találkozójukon a 182 centis ellenfél magabiztosan hozta az adogatásait, a 26 éves magyarnak viszont öt bréklabdát is hárítania kellett 4:4-ig. A következő gémben Bondár sem tudott élni első lehetőségével, aztán 6:5-nél a nyolcadik bréklabdáját már kihasználta a hazai kedvenc, így övé lett a szett. 

A második felvonásban a Hajdúszoboszló SE sportolója 2:1-nél bukta el a szerváját, és noha sikerült rögtön visszabrékelnie, de aztán megint nem tudta hozni az adogatását. Wickmayer 4:2-nél pedig már lendületben maradt, és fogadóként lezárta a meccset, amely 1 óra 41 percig tartott. A (korábbi nevén) Fed Kupát egyszer, 2001-ben elhódító belgák tehát 1-1-ről várják a folytatást. 

Vasárnap 13 órától a szombatihoz képest fordított felállásban kerül sor két egyes meccsre, végül a páros találkozóra Babos Tímeát (177.) és Stollár Fannyt (263.) nevezte Palágyi Miklós kapitány. 

A kemény pályán sorra kerülő találkozó a 2024-es világdöntő selejtezőjébe kerülésért zajlik.

Eredmények: 

Belgium-Magyarország 1-1 - állás a második egyes után

Yanina Wickmayer-Bondár Anna 7:5, 6:2 

korábban: 

Greet Minnen-Gálfi Dalma 3:6, 3:6 

vasárnap: 

Greet Minnen-Bondár Anna 

Yanina Wickmayer-Gálfi Dalma 

Marie Benoit, Kimberley Zimmermann-Babos Tímea, Stollár Fanny

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Foto Olimpik / NurPhoto / AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.