Benzema is kihagyja a katari Vb-t

Sérülése miatt Karim Benzema sem állhat a címvédő francia labdarúgó-válogatott rendelkezésére a vasárnap (ma) kezdődő katari világbajnokságon.

2022. november 20., 10:09

Szerző:

Az idei Aranylabda-szavazás győztese – aki a szombati edzésen „dőlt ki a sorból” – közösségi oldalain közölte: még soha semmit nem adott fel az életében. Ezúttal viszont nem magára, hanem a válogatottra kell gondolnia, ezért inkább átadja a helyét egy egészséges honfitársának, aki a csapat segítségére tud lenni abban, hogy ismét nagyszerűen szerepeljenek a tornán. 

A Real Madrid 34 éves futballistája október óta combsérüléssel bajlódott, a La Ligában a legutóbbi négy fordulóban nem lépett pályára. Benzema már el is hagyta a franciák főhadiszállását. Sajtóhírek szerint felépülése három hetet vesz igénybe, míg Didier Deschamps szövetségi kapitány a torna nyitónapján jelöli ki a helyettesét. 

A vb-címvédő Paul Pogbára és N'Golo Kantéra sérülés miatt eleve nem számíthatott, míg Christopher Nkunku a héten, már a válogatott edzésén ütközött, és sérült meg, majd került ki a keretből. 

A franciák a katari tornán a D csoportban kedden az ausztrálok ellen kezdenek, a folytatásban találkoznak még Dániával és Tunéziával.