Hiba miatt újrasorsolják a BL párosításait

Porszem került a gépezetbe.

2021. december 13., 14:18

Szerző:

Hétfő délelőtt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) székházában kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. A két legígéretesebbnek tűnő párosítás a Paris Saint-Germain és a Manchester United összecsapása, valamint az Atlético Madrid és a Bayern München párharca lett.

Azonban egy hiba miatt délután három órakor új sorsolást tartanak, írja az M4Sport. Az európai szövetség azután döntött így, hogy a második párosítás sorsolásakor Andrej Arsavin azt a Manchester Unitedet húzta ellenfélnek a Villarrealnak, amellyel azonos négyesben szerepelt a csoportkörben. Az F csoportot az angolok nyerték, a spanyolok a második helyen végeztek. Ez azonban kizáró ok a nyolcaddöntő sorsolásakor. Azonos nemzetű és csoportból érkező együttesek ugyanis nem kerülhetnek össze.

A hiba felismerését követően új ellenfelet kellett húzni az Európa-liga címvédője mellé. A város maradt, a csapat változott: végül a Manchester Cityt kapták a spanyolok a csoportelsők közül. Ezt követően viszont a következő párosítás húzásánál az Atlético lehetséges ellenfelei közé nem került be az MU (a madridiak a Bayernt kapták), tehát ezt a párosítást is és az ezt követőket mind befolyásolta a hiba, amelyet a hivatalos indoklás szerint a sorsolásnál közreműködő szoftver okozott.

Az első húzás utáni párosítások egyébként így néztek ki: 

Benfica (portugál)–Real Madrid (spanyol)
Villarreal (spanyol)–Manchester City (angol)
Atlético Madrid (spanyol)–Bayern München (német)
FC Salzburg (osztrák)–Liverpool FC (angol)
Internazionale (olasz)–Ajax (holland)
Sporting CP (portugál)–Juventus (olasz)
Chelsea (angol)–Lille OSC (francia)
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol)

(Kiemelt kép: Richard Juillart / UEFA / AFP)