Dicsérettel halmozza el Sergio Pérezt a sajtó az Azeri Nagydíj után

A nemzetközi sajtó főként a szombati sprintfutamot és a vasárnapi főversenyt is megnyerő Sergio Pérezt, a Red Bull mexikói versenyzőjét dicsérte a vasárnapi Forma-1– es Azeri Nagydíj másnapján.

2023. május 1., 11:36

Szerző:

A nemzetközi sajtó főként a szombati sprintfutamot és a vasárnapi főversenyt is megnyerő Sergio Pérezt, a Red Bull mexikói versenyzőjét dicsérte a vasárnapi Forma-1–es Azeri Nagydíj másnapján.

Anglia:
-------
The Sun:
„Telitalálat. Folytatódik a Red Bull egyeduralma, Perez diadalmaskodott Bakuban csapattársa, Max Verstappen előtt, Lewis Hamilton csak hatodik a Mercedesszel. Az élről rajtoló Charles Leclerc a Ferrari első dobogós helyét harcolta ki az idén. Unalmas futamon vagyunk túl, a Red Bull-lal ezúttal sem lehetett felvenni a versenyt.”

Daily Mail:
„Perez visszahozta a vetélkedést a világbajnokságba azzal, hogy megverte Verstappent. A mexikói pilóta briliáns hétvégén van túl, mivel szombaton is ő volt a leggyorsabb.”

The Guardian:
„Perez semmi feltűnőt nem csinált a bakui utcákon, de ő volt a legjobb a boxutcában kialakult káosz ellenére is.”

Spanyolország:
--------------
Marca:
„Nagyszerű hétvége Checo Perez számára, aki 29-edszer állhatott fel F1-es dobogóra. Így már csak egy lépésre van attól, hogy utolérje a kolumbiai Juan Pablo Montoyát, és latin-amerikai történelmet írjon.”

Mundo Deportivo:
„Perez ismét izgalmassá tette a vb-címért folyó küzdelmet. A mexikói meg akarja nehezíteni Verstappen dolgát.”

Olaszország:
-------------
Gazzetta dello Sport:
„A világbajnok istálló ismét kemény leckét adott a mezőnynek Bakuban. Az idei negyedik futamon Perez megverte Verstappent, élesedik a helyzet a tabella elejéna két +bika+ között.”

Tuttosport:
„Leclerc megadta magát a Red Bulloknak, de odaért a dobogóra. A maranellóiak számára most félig tele van a pohár a nehéz szezonrajt után, és a következő versenyeken tovább akarnak javulni.”

Franciaország:
---------------
L'Équipe:
„Perez másodszor nyert Bakuban, ő az utcák királya. A Red Bull pilótájaként ötödször ünnepelhetett úgy, mindahányszor városi versenyen diadalmaskodott, az utcai pályákon senki sem érzi nála jobban magát.”

Le Parisien:
„A Red Bull mintha egy másik bolygóról jött volna, Perez és Verstappen esélyt sem hagyott a riválisoknak Azerbajdzsánban.”

Ausztria:
---------
Kronen Zeitung:
„Verstappen kritikusan nyilatkozott a leintés után, mert sokan elégedettek lennének a második hellyel, de ő a kivételek közé tartozik. A csapat sztárja sajnálja az elszalasztott győzelmet, és keményen bírálta az istállót.”

Svájc:
------
Blick:
„Fekete hétvége. Az Alfa-Sauber idén még sehol sem volt olyan esélytelen, mint Bakuban.”

(Kiemelt képünön a mexikói Sergio Perez, az Oracle Red Bull Racing versenyzője portréja az FIA Formula-1-es világbajnokság Formula-1 Azerbajdzsáni Nagydíján, a 2023. április 27-30. között megrendezésre kerülő Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon a bakui utcai pályán, Bakuban, Azerbajdzsánban. Fotó: Gongora/NurPhoto via AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.