Autóbalesetben hunyt el a nyolcszoros válogatott futballista

A védő 27 éves volt. 

2022. január 11., 10:52

Szerző:

Autóbalesetben elhunyt Ahmet Yilmaz Calik nyolcszoros török válogatott labdarúgó, az élvonalban második helyen álló Konyaspor védője. A 27 éves játékos halálhírét klubja közölte kedden a Twitteren. 

Calik az állami Anadolu hírügynökség beszámolója szerint felborult gépjárművével Ankarában. A török sajtó fényképeket is közölt a súlyosan megrongálódott autóról. A futballista 2020 óta volt a Konyaspor játékosa, előtte a Galatasarayban, valamint a Genclerbirligiben szerepelt. A török nemzeti együttesben legutóbb 2017-ben, a Moldova elleni barátságos találkozón lépett pályára, és azon a meccsen szerezte pályafutása egyetlen válogatott gólját.

A török szövetség, az ifjúsági és sportminiszter, a Galatasaray, valamint más élvonalbeli klubok is részvétüket fejezték ki Calik hozzátartozóinak.

(Kiemelt kép: Ahmet Yilmaz Calik. Fotó: Facebook)

Anglia könnyed játékkal verte Walest, amely így csoportutolsóként végzett. Az Egyesült Államok nagy csatában, egy góllal verte Iránt, ezzel másodikként jutott tovább a csoportjából. Ezzel az is eldőlt, hogy szombaton Hollandia az Egyesült Államokkal, míg vasárnap Szenegál Angliával találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.