Csoda: A 6:3 után ismét tönkrevertük Angliát

Hazai pályán iskolázta le válogatottunk a szétesett angolokat, Sallai Roland kétszer, Nagy Zsolt és Gazdag Dániel fejenként egyszer betalált a kapujukba

2022. június 14., 22:35

Szerző:

Kiváló játékkal, végig fölényben játszva 3-0-ra verte válogatottunk Anglia csapatát kedden a wolverhamptoni Molineux stadionban, a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedi kfordulójában. Végig uraltuk a pályát, számos óriási helyzetből pedig

összesen 4 gólt lőttünk az angoloknak.

Először a 15. percben Sallai Roland szerzett gólt, majd a 70. percben ismét ő lett eredményes Ádám Martin tökéletes passzából. A 89. percben pedig végleg padlóra küldtük ellenfelünket: Gazdag Dániel beállította a 4-0-ás végeredményt. A negyedik gólt megelőzve John Stones épp Gazdaggal szemben szabálytalankodott súlyosan ezért ki is állították.

Győzelmünk jelentőségét mutatja az is, hogy 96 éve ez az angol válogatott legsúlyosabb veresége hazai pályán.

(Kiemelt kép: Fiola Attila (j) és az angol John Stones a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

2022. július 6., 18:07

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.