Alulmaradt a MOL Fehérvár, de így is továbbjutott

A MOL Fehérvár FC 2-1-re alulmaradt a csütörtöki visszavágón az azeri Gabala SC otthonában a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, de 5-3-as összesítéssel így is a következő körbe jutott.

2022. július 28., 20:10

Szerző:

A fehérváriak ellenfele a selejtező harmadik fordulójában a moldovai Petrocub Hincesti vagy az albán KF Laci lesz, a párharc első felvonását jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.
 
Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Gabala SC (azeri)-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)

Gabala, v.: Jäger (osztrák)
gólszerzők: Muradov (34.), Felipe Santos (73.), illetve Zivzivadze (44.)
sárga lap: Alimi (10.), Ruan (55.), Muradov (69.), Qirtimov (75.), illetve Fiola (35.), Stopira (58.), Nego (80.), Sabanov (94.)

Továbbjutott: a MOL Fehérvár, 5-3-as összesítéssel.
 
Gabala:
Agajev - Qirtimov, Alimi, Ruan, Iszajev - Abu Akal, A. Mammadov (Iszkandarov, 86.)- Omar Hani, Muradov, Felipe Santos - Schorr Utzig
 
MOL Fehérvár:
Kovács D. - Nego (Kojnok, 92.), Serafimov, Stopira, Sabanov, Heister (Hangya, 83.) - Bumba (Bamgboye, 62.), Makarenko, Fiola, Dárdai (Petrjak, 62.) - Zivzivadze (Kodro, 62.)
 
A kezdést követően előbb a hazaiak, majd a vendégek voltak kicsit aktívabbak, de lehetőség mindkét oldalon csak az ellenfél hibáját követően adódott. A 15. percben Serafimov rövid hazaadására Felipe Santos csapott le, az azeri játékos ziccerét azonban Kovács bravúrral védte. A hibázó fehérvári védő a 31. percben szöglet után három méterről a lécet találta el, a 41. percben pedig Nego büntetőt vétett. A félidő hajrája aztán meghozta a gólokat is: Muradov a 34. percben szerzett vezetést a hazaiaknak, Zivzivadze a 44. percben egyenlített. Mindkét gólszerző 17 méterről, középről lőtt a kapu bal oldalába.

A fordulás után a hazaiak irányítottak, és Kovács többször bizonyította, hogy együtt él a játékkal. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, még kapufák is – a vendégeknél Fiola fejese után –, majd a 73. percben ismét az azeri csapat került ismét előnybe: Felipe Santos lépett ki ziccerben a félpályáról, de a befejezéshez szemfülesség is kellett, hogy a visszazáró két fehérvári védő között spiccel a hálóba találjon. A hátralévő idő aztán már szűk volt az egyre fáradtabb azeriek további felzárkózásához.

(Kiemelt kép: A fehérvári Heister Marcell (b), Nikola Serafimov (j2) és Rúben Pinto (j), valamint az azeri csapatban játszó Feras Abu Akal (b2) a labdarúgó UEFA Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Gabala SC labdarúgó mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. július 21-én. A Fehérvár házigazdaként 4-1-re legyőzte az azeri csapatot. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)