A tekvondós Patakfalvy Luca nyert Szarajevóban

Patakfalvy Luca aranyérmesként zárt a tekvondósok Bosnyák Openjén az 57 kg-osok között Szarajevóban.

2023. szeptember 4., 14:40

Szerző:

A sportág hazai szövetségének hétfői híre szerint az MTK 21 éves, Európa-bajnoki bronzérmes versenyzője német, bosnyák és horvát rivális legyőzésével érdemelte ki az első helyet küzdelmi kategóriájában.


A szarajevói viadal jelentőségét elsősorban az adta, hogy egyike volt a világranglista-pontokat adó, olimpiai kvalifikációs versenyeknek, s a jövő nyári, párizsi játékokon való indulásra pályázó Patakfalvy Luca a győzelemért járó tíz pontjával jó pár helyet előbbre lépett a rangsorban a súlycsoportjában.

(Kiemelt képünk: Patakfalvy Luca. Fotó: Hungarian Taekwondo Federation - Magyar Taekwondo Szövetség Facebook oldala)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis érez némi csalódottságot, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. Ronald Koeman holland kapitány szerint örülhetnek, hogy pontot szereztek.

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.