A lányok nyögtek, izzadtak, egymásnak mentek és győztek

A magyar női hetesrögbi-válogatott pénteken egy győzelemmel és két vereséggel harmadik helyen végzett a csoportjában, így a szombati negyeddöntőben majd a favorit Angliával találkozik a kétkörös másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokság második, budapesti fordulójában.

2022. június 18., 08:55

Szerző:

A Budapest Rögbi Centrumban a magyar együttes a svédek elleni 17-5-ös vereséggel kezdte a tornát - a házigazdák végig idegesen, kapkodva játszottak, és a hétközi edzéseken hiába győzték le mind a négyszer az északi riválist, ezúttal alulmaradtak -, majd a folytatásban 43-7-re kikapott Portugáliától, Moldovánál viszont 31-5-re jobbnak bizonyult. Utóbbit egy hete Zágrábban két alkalommal 12-7-re legyőzte.

Anglia múlt héten úgy nyerte meg a zágrábi kört, hogy mind a hat meccsén fölényesen győzött

- a magyarok ellen 70-0-ra -,

és eddig a budapesti tornán sem tudták megszorítani a csoportkörben. Az Eb-n nyolc találkozójukon még pontot sem szereztek ellenük a riválisok. A Magyarország-Anglia összecsapást 11.12 órától rendezik.

A női tornán annyi változás történt az egy héttel ezelőtti, zágrábi viadalhoz, valamint a tervezett menetrendhez képest, hogy az akkor hatodik finneknél több játékos is megbetegedett, így lemondták a részvételt a budapesti eseményen. Az A csoportban így csak három együttes szerepelt.
Szombaton a férfiak csoportmérkőzéseivel kezdődik a program 9 órakor - a magyarok Dániával (10.50), Horvátországgal (15.14), valamint Walesszel (19.16) mérkőznek meg -, a női tornán közben negyeddöntős, elődöntős és helyosztós találkozókra kerül sor.

Az Eb első, zágrábi fordulóját a magyar férficsapat a bravúros negyedik helyen zárta - sportági nagyhatalmak, Írország, Anglia és Wales mögött -, míg a nők a kilencedik helyen végeztek.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)