Inflációkövetés Vodafone-módra: brutális számlákat kézbesítettek

A Vodafone korábban bejelentette, külön értesítés nélkül is drágább lehet az internet- és telefonszámlánk. Nem a levegőbe beszéltek.

2023. január 28., 10:58

Szerző:

Számos olyan Vodafone-os telefon- és internetszámlát talált a Telex szerkesztősége, ami 2023 januárjában irracionális mértékben emelkedett. A hírportál emlékeztetett, a társaság, amelyben a magyar állam éppen többségi tulajdont is vásárol, már korábban beszámolt arról, mintegy 9,39 százalékos, külön be nem jelentett, inflációkövető „árkorrekciót” vezet be díjcsomagjaiban.

A számlák azonban egyes esetekben még ezt meghaladó mértékben is növekedtek.

Miközben több már, nagy szolgáltató az árkorrekciót már ugyancsak megígérte, de még nem vezette be, a Vodafone-nál van olyan akinek a decemberi 6900 forint helyett hirtelen 8300 forintra ugrott a fizetendője, vagy éppen 8000 forint helyett e hónapban 9600 forinttal tartozik a szolgáltatónak.

Az anomáliát tovább növeli, hogy ezzel szemben volt olyan a Telex szerkesztőségén belül, akinek csupán 200 forinttal lett több a Vodafone-számláján. Raádásul úgy tűnik, a január számlák sok helyen még a kedvezményeket sem vették figyelembe.

A Vodafone a korrekciót korábban úgy indokolta, „a 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. közötti időszak 109,39 százalékos mértékű átlagos fogyasztói árindexváltozását figyelembe véve 2023. január 2-tól ilyen mértékű – a hatályos Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) szerinti – automatikus díjkorrekciót alkalmaznak lakossági, egyes flottás és kisvállalati ügyfeleiknél. Az díjkorrekció az otthoni és a mobil szolgáltatások előfizetési díjait egyaránt érinti.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Daniel LEAL / AFP)

Állami támogatás, biztonságos befektetési lehetőség, gyermekünk anyagi boldogulását segíti – szülőként ennél több érvre általában nincs is szükségünk egy előtakarékosság elindításához. A Babakötvény pedig mindezeket maradéktalanul meg is adja számunkra, de ennek a terméknek is vannak hátulütői. Melyek ezek és milyen egyéb alternatívákat érdemes még megnéznünk a Babakötvény mellett?