Több mint 1,1 milliárdot vett ki Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a közös cégükből

A Top News Hungary Kft. idén is szárnyal.

2023. szeptember 10., 16:43

Szerző:

A közzétett, hivatalos beszámolóból az derül ki, hogy a TWN nevű bulvároldal kiadásáért felelős cég 1,56 milliárd forintos árbevételt ért el, az adózott eredménye pedig 1,36 milliárd forint lett. A két tulajdonos, Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata úgy döntött, hogy ebből 1,1 milliárd forintot fel is vesz osztalékként – számol be róla az RTL.


A Top News Hungary Kft. bevétele 100 százalékban a főtevékenységéből, azaz világháló-szolgáltatásból származik, márpedig ebben az ágazatban egészen extrém eredménynek számít a 85 százalékos profitráta, általában ugyanis 10-20 százalék körüli nyereség a jellemző a portál szerint.

A vállalat működteti a TWN (Top World News) nevű bulvároldalt, amelynek a látogatottsága igencsak elmarad a vezető portálokétól, a DKT Gemius adatai szerint például augusztusban csak nagyjából 10 és 100 ezer közötti látogatója volt naponta. Tavaly augusztusban 3500 és 45 ezer között alakult a látogatottság, míg például 2022 decemberében 80 ezernél is kevesebben kattintottak naponta az oldalra. Összehasonlításképpen: a nagyobb site-ok 200 ezer és 1 millió látogatót vonzanak naponta. A TWN-nek a Facebookon jelenleg 22 ezer követője van.

Az a beszámolóból nem derült ki, hogy kizárólag ebből az oldalból származott-e az összes jövedelem.

A vállalat 1,36 milliárd forintos nyereségéből végül
1,1 milliárd forintot vett fel osztalékként a két tulajdonos Rogán-Gaál-Cecília és Sarka Kata.

(Előbbi birtokolja a szavazatok 80 százalékát, míg utóbbi a 300 szavazatból 60-ról dönthet.) Ehhez az eredményhez pedig elég volt átlagosan 9 alkalmazottat foglalkoztatni.

Tavalyelőtt egyébként kísértetiesen hasonló nagyságrendű bevétel és nyereség keletkezett. Akkor 1,56 milliárd forint volt az árbevétel és 1,33 milliárd forint az adózott eredmény. Ez utóbbi összeget ki is utalják maguknak, azaz nagyjából 200 millió forinttal több osztalékot vettek fel.

(Kiemelt képünk: Rogán Cecília Tótpeti Lili Sarka Kata Mokka TV2)

A járműipar komoly nehézségekkel küzd, amiből következően szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz elhalasztaná a hatalmas méretű gyárberuházását, egyesek pedig tényként kezelik, hogy a cég már le is tett arról, hogy megduplázza hazai gyártókapacitását.