Sarka Kata és Rogán Cecília több mint félmilliárdot visz haza a médiacégéből

A tulajdonosok az adózott eredményből összesen 560,1 millió forint osztalékot szavaztak meg maguknak.

2021. június 1., 17:00

Szerző:

Sikeres üzleti évet zárt Sarka Katalin és Rogán-Gaál Cecília közös cége, a 2018-ban alapított Top News Hungary Kft., amely 2019-ben Kasza Tibor előadó érdekeltségétől vette át a Top World News nevű bulvároldalt. A cég tavaly 679,8 millió forintos forgalmat bonyolított, adózott eredményük 571,4 millió forint, azaz a forgalom több mint 84 százaléka profittá vált – írja a 24.hu.

2019-ben a cég 246,7 millió forintos nettó értékesítés mellett 151 milliós adózott eredményt hozott össze, ehhez képest 2020-ban két és félszeresére, illetve több mint három és félszeresére nőtt a teljesítmény. A kiugró növekedés úgy következett be, hogy az Opten szerint a médiavállalkozás tavaly három, az év végén pedig öt főt foglalkoztatott.

A cég 20 százalékos üzletrésze Sarka Katalin bulvárszereplő-üzletasszonyé, a többségi tulajdonrészt pedig Rogán-Gaál Cecília, Rogán Antal miniszterelnökséget vezető miniszter volt felesége jegyzi. A cég ügyvezetője Sudár-Horváth Lívia, a femcafe.hu ügyvezető igazgatója. A Femcafe kiadója a Netrise Hungary Kft., amelynek tulajdonosa Bessenyei István, feleségével, Sarka Katával együtt. Ez a cég még nem adta le a mérlegét, ahogyan a Sarka és Rogán-Gaál Cecília ismertebb és vélhetően nagyobb cége, a Nakama & Partners Kft. sem.

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)