Tiborcz István Michelin-minősítésre pályázik legújabb éttermével

Egy bizonyos célközönséget szeretnének megcélozni. 

2021. november 18., 11:34

Szerző:

Zöld Michelin minősítésre pályázik Orbán Viktor kormányfő vejének november 17-én megnyílt újabb étterme, a Clarisse, amelyet a turai Ybl-kastély építtetőjének, Schossberger Zsigmondnak az unokájáról neveztek el – írja a HVG360.

A cikk kitér a meglepő magabiztosságra, amit a vidéki helyszínt illeti hiszen, miközben Budapesten rengeteg hely bezárt és a fennmaradóak is csak vonakodva nyitnak újra félve az újbóli bezárástól, addig Tiborcz István BDPST cégcsoportjához tartozó Clarisse étterem nagy fába vágta a fejszéjét, Michelin minősítésre hajaznak. 

A BDPST cégcsoport a HVG360-nak azzal indokolta a tervét, hogy 

„a Michelin-csillagokkal fémjelzett legmagasabb szintű csúcsgasztronómia világszerte olyan célközönséget szólít meg, amely akár hosszabb külföldi utazást is hajlandó megszervezni csak azért, hogy részesülhessen az adott élményben”.

A lap emlékeztet, hogy a turai kastélyba vezető út Pest megye meglehetősen lerobbant vidékén halad át. 

Az alapanyagok a bionál is biobbak lesznek, hiszen idővel a kastély kertjében termelik majd, amivel a Botaniq kastélyszálló felkerülhet a nemzetközi gasztronómiai térképre.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: a Momentum hivatalos Facebook-oldala)

Január végén, február közepén jelennek meg az SZJA-bevallások tervezetei, érdemes ezeket minden magánszemélynek megtekinteni – mondta Marjai Gyula adószakértő a Jazzy Rádió Business Class című műsorában.

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon. A forint a napi mintegy fél százalékos gyengüléssel együtt is egy százalékot meghaladó nyereségben áll a heti kezdéshez képest.