Tiborcz István Michelin-minősítésre pályázik legújabb éttermével
Egy bizonyos célközönséget szeretnének megcélozni.
Zöld Michelin minősítésre pályázik Orbán Viktor kormányfő vejének november 17-én megnyílt újabb étterme, a Clarisse, amelyet a turai Ybl-kastély építtetőjének, Schossberger Zsigmondnak az unokájáról neveztek el – írja a HVG360.
A cikk kitér a meglepő magabiztosságra, amit a vidéki helyszínt illeti hiszen, miközben Budapesten rengeteg hely bezárt és a fennmaradóak is csak vonakodva nyitnak újra félve az újbóli bezárástól, addig Tiborcz István BDPST cégcsoportjához tartozó Clarisse étterem nagy fába vágta a fejszéjét, Michelin minősítésre hajaznak.
A BDPST cégcsoport a HVG360-nak azzal indokolta a tervét, hogy
„a Michelin-csillagokkal fémjelzett legmagasabb szintű csúcsgasztronómia világszerte olyan célközönséget szólít meg, amely akár hosszabb külföldi utazást is hajlandó megszervezni csak azért, hogy részesülhessen az adott élményben”.
A lap emlékeztet, hogy a turai kastélyba vezető út Pest megye meglehetősen lerobbant vidékén halad át.
Az alapanyagok a bionál is biobbak lesznek, hiszen idővel a kastély kertjében termelik majd, amivel a Botaniq kastélyszálló felkerülhet a nemzetközi gasztronómiai térképre.
(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: a Momentum hivatalos Facebook-oldala)