Lehagyná a Teslát a Mercedes

Gyorsabb és nagyobb hálózatot akar építeni a Mercedes a Teslánál elektromos autók töltésére.

2023. január 7., 07:41

Szerző:

Gyorsabb és nagyobb töltőhálózatot akar a Mercedes a Teslánál, jelentette be a cég a CES 2023 szórakoztató elektronikai kongresszuson. Ezzel a Mercedes válik az első nagy autógyárrá, ami valóban felvenné a kesztyűt az Elon Musk amerikai milliárdos által tulajdonolt elektromos autógyárnál.

Az elektromos töltőállomások terén a német cég így az észak-amerikai, európai és kínai piacot célozza meg töltőállomások építésével. Észak-Amerikában kezdenek: itt 400 töltőállomáson először 2500 töltőhelyet szándékoznak felépíteni, forgalmas közlekedési csomópontok mentén.

A Mercedes mindehhez hozzátette, töltállomásaik „kizárólag zöld energiával” működnének majd, és lesz 350 kilowattos töltőjük is, a Tesla maximum kapacitása jelenleg 250 kilowatt. Ezzel minden eddiginél gyorsabb feltöltést ígérnek. A Mercedes tervei szerint Európában is még idén elkezdődne az állomások telepítése.

(Kiemelt kép: A Mercedes új töltőállomásainak látványterve. Fotó: Mercedes)

07:44

Január végén, február közepén jelennek meg az SZJA-bevallások tervezetei, érdemes ezeket minden magánszemélynek megtekinteni – mondta Marjai Gyula adószakértő a Jazzy Rádió Business Class című műsorában.

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon. A forint a napi mintegy fél százalékos gyengüléssel együtt is egy százalékot meghaladó nyereségben áll a heti kezdéshez képest.