06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Szijjártó Péter: Sikeresen előztünk kanyarban

Ezzel számos munkahelyet sikerült szerinte megmenteni. Önmagát dicséri a kormány. 

2021. május 9., 10:21

Szerző:

Szijjártó Péter szerint mára kijelenthető, hogy a magyar gazdaság „kanyarban előzési manőverje sikeresen ment végbe," aminek következtében 270 ezer munkahelyet tudtak megvédeni a járvány alatt. A beruházások támogatására kiírt program keretében 1434 vállalat döntött úgy, hogy növeli a kapacitásait, vagy új technológiát vásárol, és kötelezte el magát amellett, hogy nem bocsát el senkit - közölte a külügyminiszter.

A kormány újabb támogatási programot indít 30 milliárd forint értékben. Szijjártó Péter szerint magyarországi vállalatoknak adnak támogatást olyan beruházásokhoz, amelyek a termelékenység növelésére vonatkoznak, és amelyekkel a cégek modernizálják a tevékenységüket. Az iparágak közül példaként említette az akkumulátor- és a gyógyszergyártást, az orvosi eszközök gyártását, valamint az élelmiszeripart.

A miniszter elmondta, olyan vállalatok nyújthatnak be kérelmet, amelyek legalább 2 millió eurónyi beruházást valósítanak meg. A megyék fejlesztési szintjétől függően 20 vagy 33 százalékos támogatást kaphatnak. Egy vállalat maximum 1,8 millió eurós támogatásban részesülhet.

Azoknak a cégeknek, amelyek most támogatást kérnek, el kell kötelezniük magukat amellett, hogy nem bocsátanak el senkit, viszont növelik a munkavállalóik fizetését – közölte Szijjártó Péter.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

2021. június 11., 17:01

Sok vagy kevés a 200 ezer forint minimálbér? Ha kapjuk, nem, főleg ha összevetjük az uniós államok adataival. Az unióban a bolgár minimálbér a legalacsonyabb, ezt követi a magyar, majd a román, lett, horvát és a cseh. Vagyis, hajrá, érjük utol Németországot, de legalább Romániát.