Szerdától csökken az üzemanyag ára

Olcsóbban tankolhatunk a hét közepén.

2024. április 22., 14:50

Szerző:

Szerdán csökken az üzemanyag ára, jelentős gázolajár csökkenés jön a hét közepén. Bruttó 8 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd – írja a holtankoljak.hu.  A benzin ára a hét közepén nem változik. Így az átlagárak 2024. április 24-től az alábbiak szerint alakulnak: 

95-ös benzin: 650 Ft/liter 

Gázolaj: 639 Ft/liter 

A kormány hamarosan dönthet az üzemanyagárakba való beavatkozásról

‚Véleményünk szerint 7-9 százalékkal vannak följebb a hazai üzemanyagárak, mint a régiós átlag. De annak érdekében, hogy ne legyen vita arról, hogy pontosan mi is a régiós átlag, a KSH-t bíztuk meg, mint független, objektív szervezetet, hogy alakítsa ki ennek módszertanát. Jövő hét péntektől fogja publikálni a szomszédos országok üzemanyagárait és az átlagokat, utána tud a kormány dönteni, hogy beavatkozik-e vagy sem az üzemanyagpiacon” – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában, amit a Hvg szemlézett. A tárcavezető arról is beszélt, hogy kezd elfogyni a kormány türelme, ezért figyelmeztették a Magyar Ásványolaj Szövetséget és a Molt is, hogy tartsák a régiós középmezőnyben az üzemanyagárakat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

 

A forintnak biztosan PomPom volt a kedvenc meséje, mert azt játssza, hogy „Most leginkább egy szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...”.