Soha nem adtak el annyi Rolls-Royce-t, mint tavaly

A brit luxusautó-márka csaknem másfélszer annyi autót adott el, mint 2020-ban.

2022. január 11., 07:45

Szerző:

Amíg a legtöbb autómárka a chip-hiánnyal küzdött az elmúlt egy évben, és emiatt egyre kevesebb új autót tudtak eladni, addig a Rolls-Royce a 117 éves történelmében rekordot állított autó eladások terén – írta a motor1.

A brit cég 2021-ben 5586 autót adott el, amely 49 százalékkal több, mint 2020-ban. A cég arról számolt be, hogy ezt a Ghost és a Cullinan autóiknak köszönhetik, de a Phantom is jól teljesített. „Egy történelmi év volt ez a Rolls-Royce történelmében” – közölte a márka vezérigazgatója. Torsten Muller-Otvos, részleteze, hogy az elmúlt 12 hónapban adták el a legtöbb autójukat, egy új típusuk indult el a Black Badge kiszereléssel és hatalmas lépéseket tettek meg a teljesen eleketromos hajtású jövő felé.

A cég goodwoodi gyára jelenleg közel teljes kapacitással működik. Csaknem 2000 munkatársa van a cégnek globálisan, és további 37 új gyakornokuk van, amely ugyanúgy rekord a cégen belül. A Rolls-Royce az egyik olyan kevés autómárkák közé tartozik, amelyik sajátkezüleg építi fel az autóját.

(Kiemelt kép: A Rolls-Royce vezérigazgatója, Torsten Muller-Otvos 2021. május 27-én. fotó: Adrian DENNIS / AFP)