Rég volt ilyen erős a forint

A reggeli jegyzésekhez képest jelentősen erősödött a forint a főbb devizákkal szemben szerda kora estére a  bankközi devizapiacon.

2022. augusztus 31., 18:43

Szerző:

Az eurót 18 órakor 400,57 forinton jegyezték a kora reggeli 402,53 forinthoz képest. A svájci frank közel egy százalékkal gyengült szerdán a magyar fizetőeszközzel szemben, a jegyzés 408,33 forintig esett a reggeli 413,64 forintról.

A dollár-forint jegyzés széles sávban mozgott a nap folyamán. Egy dollárért kora reggel még 401,90 forintot adtak, majd napközben a jegyzés 407 fölé kúszott. Este hat óra után már kevesebb mint 399 forintot ért a zöldhasú. Az euró jegyzése a dollárhoz képest tovább erősödött szerdán. A közös európai fizetőeszköz 1,0055 dolláron állt este 6 órakor.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Tegnap 16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.