Visszatért hazánkba az Orsay: itt nyitott boltokat a magyarok nagy kedvence

Az Orsay magyarországi tevékenységét 2022 nyarán, a koronavírus okozta válság miatt függesztette fel.

2024. október 25., 12:43

Szerző:

Új üzletek nyitásával tér vissza az Orsay Magyarországra. A magyarok által kedvelt divatáruházlánc néhány éve még 33 üzletet működtetett Magyarországon, majd a koronavírus-járvány miatt bezárta az üzletegységeket, és 2022 nyarán kivonult a országból – írja a Világgazdaság. A lap szerint az első üzletüket a budapesti Duna Plaza bevásárlóközpont nyitották meg. Az Orsay később egy másik budapesti bevásárlóközpontban, a Pólus Centerben is nyitott üzletet. A divatcég Facebook-oldalán megjelent bejegyzése szerint Békéscsabán újabb üzletet nyitnak meg, a Csaba Centerben.

A gazdasági portál emellett arról is beszámolt, hogy több magyarországi városban is üzletet nyit a Koton, amely egy dinamikusan fejlődő török divatmárka. a fővárosban még két üzletet fognak nyitni, ahogy Sopronban, Debrecenben, Szegeden és Székesfehérváron is megjelenik majd a Koton. 

Emellett felidézték: május végén nyílt meg az első magyarországi Primark, azaz az ír divatcikk-kiskereskedelmi vállalat, amely több mint 440 boltot üzemeltet 17 országban.

Így hagyta el a magyarokat az Orsay

„Kedves Vásárlónk, sajnos a koronavírus-világjárvány káros gazdasági hatásai minket is elértek, így azt szomorú hírt kell közölnünk Veletek, hogy az Orsay kénytelen magyarországi tevékenységét 2022. június 10-ig megszüntetni” – ezt írta kivonulásakor az orsay.com az oldalán. Akkor a vásárlóknak legkésőbb 2022. június 10-ig volt lehetősége beváltani az Orsay ajándékkártyájukat vagy Orsay klub utalványukat. A fenti határidőig az üzletlánc lehetőséget biztosított arra is, hogy az ajándékkártya vagy Orsay Club utalvány teljes összegben kifizetésre kerüljön, akár közvetlenül az üzletben, akár ügyfélszolgálatukon keresztül.

Felhívták továbbá a figyelmet arra is, hogy az üzleteikben vásárolt nem hibás termékek esetén 2022. május 30-ától voltak kénytelenek megszüntetni a visszavételi, levásárlási, illetve pénzvisszafizetési lehetőséget. 

Az Orsay amúgy nagyon komoly finanszírozási gondokkal küzdött. Magyar leányvállalatuk, az MDO Kereskedelmi Kft. árbevétele jelentős mértékben kezdett csökkenni 2019-et követően. A 2020-as évet már 1,3 milliárd forintos veszteséggel zárták. Ebből adódóan ideiglenesen le is állították a magyar online shopjukat

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: jarmoluk / Pixabay)

Orbán Viktor nemrég jelentette be az egymillió forintos minimálbért. A realitás viszont erősen kétséges, különösen annak fényében, hogy ehhez el kéne engedni a forint euró árfolyamot is.