Nincs biztosítás a Sberbank magyarországi betéteinek 60 százalékára

Ennyi pénzt buknak az érintettek.

2022. március 24., 17:28

Szerző:

A portfolio.hu utánajárt, hogy 213 milliárd forintra, a betétösszegek 60 százalékára nem volt biztosítás a magyarországi Sberbanknál. Ugyanis 360 milliárd forint volt a magyarországi Sberbank betétállománya a végelszámolás kezdetén, azonban az Országos Betétbiztosítási Alap betétbiztosítása ebből csak 146,7 milliárd forintra vonatkozott. A biztosított betétek tulajdonosai május 3-áig élhetnek hitelezői igényükkel a végelszámolónál.

A végelszámolást végző PSFN Kft. elárulta: a végelszámolás megindulásakor a Sberbank teljes betétállománya közel 360 milliárd forintot tett ki a végelszámolás kezdetén, ebből a vállalati betétállomány valamivel több mint 250 milliárd a lakossági betétállomány pedig kevesebb mint 110 milliárd forint (55 ezer ügyfél)

Az OBA számaival összevetve mindez azt jelenti, hogy mintegy ezer vállalati ügyfél 188 milliárd forintjára és szintén közel ezer lakossági ügyfél 25 milliárd forintjára nem érvényes a kártalanítás.

(Kiemelt kép: A SBERBANK fiókja Újpesten, az Árpád út 56-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

 

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.