Mutatjuk mennyivel olcsóbb, ha a határon túlra jár át tankolni

Január 15-től drágul a benzin és a gázolaj a jövedékiadó-emelés miatt, ezért sokan már tegnap a határon túlra mentek tankolni. 

2024. január 14., 09:27

Szerző:

Ahogy arról korábban már írtunk, a kötelező jövedékiadó-emelést két részletben érvényesíti a Mol, melynek második szakasza január 15 hétfőtől lép életbe. Ekkortól kezdve 21 forinttal lesz drágább az üzemanyag.  A holtankoljak.hu szerint a benzin átlagára az emelések után 580 forint/liter, míg a gázolajé 608 forint/liter lesz országszerte. Az RTL Híradója szerint van, aki havi 12 ezer forintot spórol azzal, hogy Romániában tankol.

A Független Benzinkutak Szövetségének alelnöke, Gépész László azt mondta az RTL Híradónak, hogy 21 forintnál magasabb is lehet az áremelkedés egyes kis benzinkutak esetében. Az RTL szerint Romániában 500 forintért kínálják a benzint egy, a magyar határtól alig egy kilométerre található kúton, ahol már szombaton rengeteg magyar autós tűnt fel. Románia 70, míg Szlovénia és Horvátország esetében 50-60 forinttal lesz olcsóbb a benzin átlagosan. Szlovákiába nem érdemes tankolni, továbbra is drágább marad az üzemanyag, mint Magyarországon.

(Kiemelt képünk illusztráció. Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

15:30

Sajtóinformációk szerint az Európai Bizottság rohamtempóban írhatja át a hatályos vámszabályokat, és még júliusban előállhat velük. Így a filléres termékeket árusító Temu az elemi lényegét veszítheti el.