Mészáros beszáll az almatermelő bizniszbe: cége megvette a legnagyobb horvátországi szereplőt

Nemzetközi terjeszkedésre koncentrálva Mészáros Lőrinc cége megvásárolta Horvátország legnagyobb almatermesztőjét.

2023. július 26., 11:01

Szerző:

A Talentis Agro Zrt., a Mészáros Csoport tagja aláírta az adásvételi szerződést Nikola Velickivel, a RABO d.o.o. vezérigazgatójával, Horvátország legnagyobb alma- és nektarin termelője, illetve exportőre megvásárlásáról – számol be a novekedes.hu. A Talentis Agro Zrt., valamint az MKB Magántőkealap együttesen 100%-os tulajdonrészt szereztek a vállalatban.

 

A magyar határtól kevesebb mint 25 kilométerre fekvő gyümölcsösök évente 8000 tonna almánál és nektarinnál is többet termelnek, és ezzel a régió legjelentősebb termelői közé tartozik a Rabo d.o.o., valamint Horvátország legnagyobb édes almaexportőre.

(Kiemelt képünkön: Mészáros Lőrinc a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A járműipar komoly nehézségekkel küzd, amiből következően szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz elhalasztaná a hatalmas méretű gyárberuházását, egyesek pedig tényként kezelik, hogy a cég már le is tett arról, hogy megduplázza hazai gyártókapacitását.