Menjen tankolni, mert pénteken megint drágul az üzemanyag

Péntektől is többet kell fizetni az üzemanyagokért. 

2024. március 20., 17:20

Szerző:

Szerda után pénteken is drágul az üzemanyag – írja a holtankoljak.hu. A szerdai nap kisebb üzemanyag áremelést hozott a benzinkutakon. A benzin beszerzési ára bruttó 5 forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó 2 forinttal fognak a kutak többet fizetni.

Péntektől a benzin beszerzési ára bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj nagykereskedelmi ára 5 forinttal lesz több a hét második felében. 

Amennyiben a fenti árváltozás érvényesül a kiskereskedelmi árakban is, úgy az alábbi átlagárakkal találkozhatunk majd a kutakon péntektől: 

  • 95-ös benzin: 631 Ft/liter
  • Gázolaj: 648 Ft/liter 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.