Nem vették fel az ötöslottó milliárdos nyereményét, el is bukták

Van, aki megteheti, na.

2022. február 12., 18:59

Szerző:

Nem jelentkezett a 90 napos határidőn belül az Ötöslottó egy korábbi nyertese, így elbukta 1,4 milliárdos főnyereményét – számolt be a Pénzcentrum. A Szerencsejáték Zrt. a lap kérdésére közölte, hogy az elmúlt 22 évben többször is előfordult, hogy nem jelentkezett a nagynyeremények gazdája: legutóbb 2020-ban hagytak bent 80 millió forintot a Jokeren. Arról azonban nem adtak ki információt, hogy felvette-e már a szerencsés a Hatoslottó legutóbbi rekordnyereményét, vagy az egy hónapja az Ötöslottón kihúzott 3,33 milliárdért jelentkezett-e valaki.

A szabályok szerint a nyerteseknek 90 napjuk van jelentkezni a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes vonalán, ám mindeddig nem derült ki, hogy ezt valóban meg is tették-e. A lottótársaság a Pénzcentrum kérdésére közölte, hogy a nyertesek anonimitásának biztosítása érdekében nem adnak ki információt a szelvény feladási módjáról, a játékba küldés helyéről, továbbá arról sem, hogy a nyertes jelentkezése megtörtént-e már a nyeremény felvétele érdekében.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Az uniós források befagyasztását feloldó folyamat első része lenne a tagállami önvizsgálat. Ennek 2023. március 31-ig kellene teljesülnie, és igaz, hogy a határidő nem kötelező, de ha késik a magyar kormány által vállalt 27 korrekciós intézkedés teljesítése, a kifizetések is csúsznak. Ráadásul a teljesítés pillanatától számítva még hónapokig tartó folyamat, míg az Unió elindítja a kifizetéseket.