Megkezdődött a húsvét előtti fokozott élelmiszer-ellenőrzés
Megkezdődött a húsvét előtti fokozott élelmiszer-ellenőrzés Budapesten - jelentette be Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára hétfőn a Fővám téri Központi Vásárcsarnokban.
Az államtitkár közölte: az ellenőrzés célja, hogy minél kevesebb olyan élelmiszer jusson a húsvéti asztalra, amely gondot okozhat a fogyasztóknak. Ezért összehangolt, átfogó vizsgálatokat tartanak országszerte nemcsak a kereskedőknél, hanem az élelmiszer-előállítóknál és a raktárakban, az úgynevezett első betárolási helyeken is. Az ellenőrzések főként a húsvéti ünnepkörrel kapcsolatos árukra - sonkákra, más füstölt termékekre, tojásra, édességekre - terjednek ki.