Magyar a világ egyik legjobb csokoládékészítője

Az egyik legrangosabb nemzetközi mezőnyben, az International Chocolate Awardson ezüstérmet nyert a chocoMe manufaktúra. Ezzel ez az első magyar vállalkozás, amely díjat érdemelt ki szakmai világversenyen.

2014. május 28., 20:38

A chocoMe fennállásának négy éve alatt nem először hívta fel magára a figyelmet nemzetközi szakmai mezőnyben, hiszen története során már 15 különféle elismerést gyűjtött be, de a mostani díjjal lépett hivatalosan is a világ legjobb csokoládékészítői közé – számolt be róla a HVG.hu.

Az International Chocolate Awards díjait jelentőségükben a Michelin-csillagokhoz hasonlítják, míg a versenyt jellegében a Bocuse d’Or-hoz. A legnevesebb külföldi csokoládé-szakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-k és séfek alkotta nemzetközi zsűri – Seventy (UK), Manhattan Chocolate Society (US), Master of Wine (UK), The New Taste of Chocolate (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), The Well-Tempered Chocolatier (Kanada) – a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a fahéjas tejcsokoládéval bevont piemontei mogyorót találta méltónak az ezüstéremre. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

A fahéjas csokoládéval bevont piemontei mogyorós Raffinée-t ezzel az „ajánlólevéllel” jelölte a versenyre a manufaktúra: „A világ legfinomabbjának tartott piemontei mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon.”

„A díj rangja rendkívül megtisztelő, és nemcsak a magyar chocoMe-nek, hanem az egész hazai csokoládékészítésnek szól” – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, aki a firenzei dóm szomszédságában, a Medici Riccardi Palotában vehette át a minap rangos elismerést.