Jön a kamatmentes részletfizetés az Airbnb-ben

Egyelőre a kanadai és egyesült államokbeli ügyfeleknek lesz lehetőségük részletben fizetni a szállásért, de hamarosan tovább bővül a lehetőséget kihasználó országok köre.

2023. május 24., 11:53

Szerző:

A kanadai és egyesült államokbeli szálláskereső ügyfeleknek lesz lehetőségük elsőként négy részletben, kamatmentesen kifizetni a szállásukat egy új fizetési szolgáltatás igénybevételével. Az 500 dollár feletti foglalások esetén havi fizetési konstrukcióra van lehetőség.

Közben Magyarországon is elérhetők már BNPL szolgáltatások –írja a Napi. A szállásközvetítő Airbnb a Klarna BNPL (Buy Now, Pay Later) fizetési megoldásokat nyújtó fintech céggel lépett partnerkapcsolatba, hogy rugalmas fizetési megoldásokat tudjon kínálni vendégeinek. 

Sebastian Siemiatkowski, a Klarna CEO-ja úgy nyilatkozott, hogy az Airbnb vendégeinek egyik legfőbb kérése az volt, hogy több lehetőségük legyen fizetni a szállásukért, ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy kamatmentes fizetési lehetőségeket tudunk kínálni. A Payments Journal kutatása alapján a megkérdezett szálláskeresők 84 százaléka nagyobb valószínűséggel használna részletfizetési lehetőséget foglalásuk véglegesítésénél.

Az Airbnb a részletfizetést már az idei évben bevezeti, és további országokkal bővítik majd a hozzáférhetőséget.

A BNPL szolgáltatások növekvő népszerűségnek örvendenek az észak-amerikai piacon. Az Insider Intelligence elemzése szerint 2023-ban az USA népességének 31 százaléka igénybe vesz BNPL szolgáltatásokat.

Magyarországon a BNPL szolgáltatások piacán először a PastPay jelent meg tavaly júniusban. Azóta több másik szereplővel is bővült a rugalmas fizetési megoldásokat nyújtó szolgáltatók száma. Bár nálunk még gyerekcipőben jár a BNPL, ezért a szolgáltatók nagy hangsúlyt fektetnek az edukációra. A BNPL célja, hogy „kényelmes fizetési megoldást kínáljon a vásárlóknak, és nem az, hogy adósságba kerüljenek” – nyilatkozott Mete Atug, a Paysome CEO-ja.

(Kiemelt képünkön az Airbnb logója látható egy okostelefon képernyőjén. Fotó: Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP)