Nem Mészáros Lőrincé lesz a Használtautó.hu és a Jófogás

Államilag támogatott hitel segítségével magyar tulajdonba kerül az eddig norvég tulajdonú, veszteséges Adevinta-médiaportfólió, benne a Jófogással és a Haszáltautó.hu-val.

2023. szeptember 14., 19:09

Szerző:

Az norvégiai központú Adevinta magyarországi leányvállalata, az Adevinta Classified Media Hungary, ahová olyan médiamárkák tartoznak mint a Használtautó.hu és a Jófogás.hu apróhirdetési oldal, valamint az Autónavigátor.hu autós hírportál, az összes magyarországi üzletágát eladta – tudta meg a Media1.

A Media1 információi szerint az Adevinta cégre potenciális vevőként bejelentkezett egy Mészáros Lőrinc-közeli vállalkozás is, de ők végül nem jártak sikerrel és végül a többkörös kiválasztási folyamatban a norvég központ választása végül az ingatlan.com Zrt. és az Extreme Digital korábbi alapítóira esett.

A Media1-nek néhány perce küldött közlemény szerint magyar tulajdonba került a Használtautó.hu és a Jófogás, miután összehangolt felvásárlás eredményeként az ingatlan.com Zrt. és az Extreme Digital korábbi alapítói megvásárolták a norvég anyacégtől. A felvásárlás révén egy olyan magyar online cégcsoport jön létre, mely képes felvenni a versenyt a hazai piacon egyre aktívabb régiós, tengerentúli és távol-keleti szereplőkkel is.

Az Adevinta Classified Media Hungary megvásárlása nyomán a Használtautó.hu és Jófogás piacterek az eddig is száz százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlan.com Zrt. cégcsoporton belül folytatják működésüket, áll a tájékoztatásban.

Az Adevinta magyar leányvállalatának felvásárlásához a közlemény szerint a felvásárló felek a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram államilag támogatott, kedvező kamatozású hitelét is igénybe vették.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: 168.hu / Markó Tibor)