Húszmilliót kapott a fideszes alpolgármester egy női blog fejlesztésére, de egyelőre nem fejlődik

2018. január 16., 12:20

Szerző:

Nőiszem 2.0 címmel rakja le Király Nóra, XI. kerületi alpolgármester „egy olyan online kommunikációs platform alapjait, amely teljes szemléletváltást eredményezhet a csatlakozó hölgyek digitális marketingről alkotott elképzeléseiben”. Az Emmi 20 millió forinttal támogatja a nehezen nélkülözhető projektet – írja az mno.hu.

A Nőiszem 2.0 felhasználói „egy központi szerkesztőségi modul segítségével rendszeres egységes és személyre, földrajzi területre, érdeklődési körre szabott tartalmakhoz, hírekhez, ötletekhez, témajavaslatokhoz jutnak” – derült ki még júniusban. Ehhez képest a ma az interneten elérhető Nőiszem több szerző által írt blognak, kis jóindulattal női magazinnak tűnik, szép designnal, de a szokásos témákkal: Geréb-ítélet, gyermeknevelés, spórolási tippek, erőszak miatt átírt Carmen, ilyesmik.

Király Nóra
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Pedig az Emmi támogatási listájában az áll: a Mindennapok Női Szemmel Egyesület (Nőiszem) „egy szoftver alkalmazás kifejlesztéséhez, bevezetéséhez” kapta a pénzt, ráadásul a támogatási szerződés 2017. december 31-én lejárt. Az mno munkatársa felhívta az oldalon megadott telefonszámot, hogy a fejlesztésről érdeklődjön, de egy hölgy – aki nem mutatkozott be – azt kérte, küldjék el írásban a fejlesztéssel kapcsolatos kérdéseket. Egyelőre ennyi.

A támogatást elnyerő egyesület alapítója és korábbi elnöke, a súlyemelő-bajnok Király Nóra saját önéletrajzában azt írja, 2002 óta Fidesz tag, és elkötelezett egyesület-alapító: 2016 januárjában egyszerre tartotta alakuló ülését a két „hiánypótló egyesület”, a Nőiszem és a Fiatal Családok Klubja (Ficsak). A két egyesület megalakulásánál jelen volt Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke és Novák Katalin ifjúsági és családügyi államtitkár is.

Természetesen a Ficsak sem maradhat támogatás nélkül: tavaly novemberben a várpalotai polgármesteri hivatallal kötöttek együttműködési megállapodást, hogy közösen valósítsák meg azt a „Női Információs és Szolgáltató Központ” nevű intézményt, amelynek létrehozására a város korábban az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív programból (Efop) nyert el 200 millió forint EU-s támogatást. A pénzből a szerződés szerint a Ficsak egyesület 91,9 milliót kapna, ebből a legtöbbet,

60 milliót „kommunikációs aktivitások, szemléletformáló tevékenységek” címén költhetnék el.

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.