Hétfőn minden magyar érintett a pénzéhez juthat a Booking.com-tól

Hétfőn a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott kifizetéseket, csütörtökre pedig visszaáll a rendszeres és remélhetőleg hibamentes működés.

2023. augusztus 13., 20:26

Szerző:

Hetek óta fennakadások vannak a Booking.com online szállásközvetítő oldal pénzügyei körül, sok szállásadó nem kapta meg a pénzét. Ujhelyi István az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának egyik vezetőjeként, valamint az ENSZ turisztikai világszervezetének uniós nagyköveteként konzultációt kezdeményezett a Booking.com vezetőivel. Ujhelyi személyesen beszélt az ügyben érintett magyarországi vállalkozások egy részével és a szakmai szervezetek vezetőivel is, hívta fel a figyelmet a Spabook. Az egyeztetések is érdemben hozzájárulhattak ahhoz, hogy az Ujhelyinek tett ígéretek szerint hétfőn a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott kifizetéseket, csütörtökre pedig visszaáll a rendszeres és remélhetőleg hibamentes működés – írja a Telex

„Ha a nekem tett ígéret ellenére mégsem rendeződik a tartozások kifizetése, természetesen EU-s intézményi lépéseket teszek” – írja Ujhelyi. A cég szerint egy több mint két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések, a korábbi informatikai rendszer a partnerhálózat ugrásszerű növekedését és a nyári szezon terheltségét már nem bírta, az új rendszert pedig még nem tudták megfelelően működésbe állítani.

(Kiemelt képünkön:  A Booking.com főhadiszállásának külseje. Fotó: Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP)

Áprilisban az ipari termelés volumene 6,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, míg munkanaphatástól megtisztítva 2,4 százalékkal elmaradt attól, a jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy ebben a hónapban hárommal több munkanap volt, mint 2023 áprilisában. Az akkumulátorgyártás visszaesése 23 százalékos - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.