Gyengüléssel nyitja a hetet a forint

Folytatódik a múlt heti gyengélkedés. 

2022. július 4., 13:19

Szerző:

Hétfő reggel ismét a gyengülés felé mozdult a forint, a délelőtti 401,7-es árfolyam már 0,4%-kal magasabb a péntek estinél – írja a Portfolió

Mint írják, az utóbbi hetekben a forint alulteljesítő volt a régióban, sőt a második negyedévben nem csak Kelet-Közép-Európa, de az egész világ egyik leggyengébb teljesítményét mutatta. A forint 400,3 körül járt hétfő reggel az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben most 383,8 körül járunk, míg az angol font 464,8 forintba kerül. 

(Kiemelt képünk: A 2019. év végén a Magyar Nemzeti Bank befejezi a bankjegyek korszerűsítését. A biztonsági elemek,- hologram fólia, színváltó nyomat, biztonsági szál, metszetmély nyomtatás, illeszkedő jel, vízjel, vakjel mellett megtartva a több évtizedes grafikai tradiciókat. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

 

 

 

Gyengült kissé a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,1 százalékkal az euró és 0,2 százalékkal a dollár és a svájci frank ellenében.