Gyengüléssel nyitja a hetet a forint

Folytatódik a múlt heti gyengélkedés. 

2022. július 4., 13:19

Szerző:

Hétfő reggel ismét a gyengülés felé mozdult a forint, a délelőtti 401,7-es árfolyam már 0,4%-kal magasabb a péntek estinél – írja a Portfolió

Mint írják, az utóbbi hetekben a forint alulteljesítő volt a régióban, sőt a második negyedévben nem csak Kelet-Közép-Európa, de az egész világ egyik leggyengébb teljesítményét mutatta. A forint 400,3 körül járt hétfő reggel az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben most 383,8 körül járunk, míg az angol font 464,8 forintba kerül. 

(Kiemelt képünk: A 2019. év végén a Magyar Nemzeti Bank befejezi a bankjegyek korszerűsítését. A biztonsági elemek,- hologram fólia, színváltó nyomat, biztonsági szál, metszetmély nyomtatás, illeszkedő jel, vízjel, vakjel mellett megtartva a több évtizedes grafikai tradiciókat. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

 

 

 

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.