Eredményes reggelen van túl a forint

Péntek reggelre felfelé korrigált kissé előző napi nagy gyengüléséből a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

2023. december 1., 07:36

Szerző:

Péntek reggel hét óra előtt az eurót 380,06 forinton jegyezték a csütörtök esti 380,46 forintos jegyzés után. A dollár jegyzése 348,46 forintra csökkent 348,81 forintról, a svájci franké pedig 398,51 forintra 399,71-ről. 

Csütörtökön a forint az euróval szemben bő fél százalékkal, a dollár és a svájci frank ellenében több mint 1 százalékkal gyengült. 

A forint a novembert az euró ellenében 0,5 százalékos, a dollár ellenében pedig 3,5 százalékos erősödéssel fejezte be csütörtök esti jegyzésén, a svájci frank ellenében viszont 0,6 százalékos gyengüléssel. 

Az év eleji kezdéshez képest erősebben állt a forint november végén: 4,8 százalékkal az euróval, 6,5 százalékkal a dollárral és 1,0 százalékkal a svájci frankkal szemben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Dimény András)

Mérfödkőhöz érkezett a zsugor- vagy rejtett infláció elleni harc. A csütörtöki közlönyben jelent meg a nemzetgazdasági miniszter rendeletmódosítása, melyből kiderül, hogy márciustól milyen tájékoztató elemekkel találkozhatnak a vásárlók az élelmiszerboltokban, amennyiben egy termék kiszerelése csökkent, de az ára nem lett kedvezőbb.