Energiadrágulás: dobogós helyen végzett hazánk

Az energiadrágulás terén legalább sikerült az élbolyban végezni.

2023. január 24., 15:55

Szerző:

Az unió statisztikai hivatala, az Eurostat tett közzé friss adatokat arról, hogy az uniós tagországokban milyen mértékű volt az energiadrágulás. A kimutatás szerint Magyarország dobogós helyen végzett – írja az Index.hu.

Az Eurostat felmérése szerint tavaly decemberig Magyarországon 38,7 százalékkal drágult egy év alatt az energia. Ennél csak Olaszország (65,1 százalék) és Lettország (45,3 százalék) rendelkezett rosszabb számokkal az egész unióban.

Feltűnő az is, hogy míg decemberre szó szerint az összes többi európai országban megállt az energiaárak növekedése, Magyarországon még mindig csak nő az infláció mértéke.

(Kiemelt kép: egy konyhai gáztűzhely égő gázrózsája. MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

 

Tegnap 21:24

Budapesten és vidéken is érdemben lassult a lakásár-dinamika 2022 harmadik negyedévében – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közzétett lakásárindexéből.

Tegnap 18:45

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon. A forint a napi mintegy fél százalékos gyengüléssel együtt is egy százalékot meghaladó nyereségben áll a heti kezdéshez képest.