Elon Musk szerint Soros György a főgonosz

Elon Musk egy Twitter-posztban az X-Men filmek egyik főgonoszához hasonlította Soros Györgyöt. A bejegyzést nem sokkal azután tette közzé, hogy nyilvánossá vált: Soros György megszabadult az összes Tesla-részvényétől.  

2023. május 16., 15:41

Szerző:

„Soros Magnetóra emlékeztet engem” – írta ki Twitter-oldalára a Twitter-vezér, vette észre az Index.

Mint közismert, Magneto az X-Men filmek egy antihőse, aki a filmek egy pontján még az emberi civilizációt is megpróbálja elpusztítani. A bejegyzés feltehetően nem csak Musk sokszor meghökkentő megnyilvánulásainak egyikeként értékelhető.

A portál ugyanis hozzáteszi, hogy az Egyesült Államokban a napokban hozzák nyilvánosságra az ismert amerikai befektetők, befektetői alapok részvényportfólióinak  módosítását.  Ez a tőzsdei tranzakció pedig jelentősen kihathat egy-egy részvény jelenlegi árfolyamára.

Márpedig a hét végén került nyilvánosságra, hogy Soros György megszabadult minden Tesla-részvényétől március végén, ami feltehetően aggasztóan hathat a Tesla tulajdonosára, Elon Muskra.

(Kiemelt kép: Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója felszólal a „Twitter 2.0: A beszélgetésektől a partnerségekig” marketingkonferencián a floridai Miami Beach-en 2023. április 18-án. Fotó: CHANDAN KHANNA / AFP)