Egymillió forintos jutalmat kapnak az egyik hazai gyár dolgozói

Hamarosan a gyár minden aktív dolgozója megkapja a plusz pénzt a fizetésén felül.

2024. február 29., 09:58

Szerző:

Több mint 1 millió forintos jutalmat kapnak a kecskeméti Mercedes gyár dolgozói – olvasható a cég szerkesztőségünkhöz küldött közleményében. A lap úgy tudja, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése a lezárt 2023-as év eredményei alapján döntött úgy, hogy magas jutalomban részesíti az alkalmazottait

Pontosan bruttó 1 090 000 forintos eredményrészesedési kifizetést biztosít a kecskeméti Mercedes-Benz gyár az aktív dolgozói számára. Ezt az egyszeri összeget – a márciusi bérrel együtt – április elején fizetik ki nekik. A gyár vezetősége egyúttal köszönetet mondott a dolgozóknak és kiemelte, hogy a siker alapjait közösen, csapatként fektették le.

Az MBMH dolgozóinak tavaly óta közvetlen részesedést biztosít a vállalat sikereiből, ezzel is megköszönve az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő teljesítményüket.

A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. Ezek mindegyike pozitívan befolyásolta a kifizetendő összeg alakulását. 

A kifizetendő összeg várható mértékét a 2024. február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb vállalata. A gyár társadalmi felelősségvállalása is szerteágazó és összetett: támogatást nyújt oktatási és kulturális szervezeteknek, alapítványoknak és különböző intézményeknek. Mint honlapukon írják: „kiemelten fontosnak tartja olyan közösségi események támogatását, amelyek minőségi kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a városban és a régióban”.

A gyár dolgozóinak gyermekei saját bölcsődébe és óvodába járhatnak a közelben. 

A bölcsőde-óvoda komplexum a gyár 440 hektáros kecskeméti telephelyének határvonalán belül épült meg még 2015-ben. Közel 4000 négyzetméter saját tulajdonú területen épült fel csaknem 250 millió forint európai uniós támogatás, és a vállalat azonos mértékű saját finanszírozása segítségével.

A cég fontos feladatának tekinti a fogyatékkal élők életminőségének a javítását, a hátrányos helyzetű gyermekek és nehéz sorsú családjaik, valamint az őket képviselő szervezetek támogatását. Az év során többször csatlakozik jótékonysági kezdeményezésekhez, támogatja a városi kórház munkáját, és pénzügyi segítséget nyújt közhasznú alapítványok működéséhez.

A kecskeméti gyár folyamatosan növeli az alkalmazottainak körét, jelenleg is több állásajánlattal várja az új dolgozókat.

(Kiemelt kép forrása: Pixabay)