Csődhelyzetről beszélnek a Norbi Updatenél, a fitneszguru új szakmai stábra bízta az operatív működést

Múlthét pénteken egy „sürgősségi partnertalálkozót” hívott össze Schobert Norbert, amely keretében bejelentette, hogy eggyel hátrébb lép a cég irányításából.

2022. december 14., 11:15

Szerző:

Schobert Norbert új szakmai stábra bízza az operatív működést, miközben a Norbi Update üzletek nem kaptak árut a múlt héten, és a boltosok csődtől tartanak – írta a 24.hu.

Schobert múlt péntekre összehívott egy „sürgősségi partnertalálkozót”, ahol arról számolt be, hogy „az egészségi állapotában bekövetkezett változások” hatására úgy döntött, hogy a Norbi Update Zrt. operatív működésébe szakmai és pénzügyi partnert von be. Innentől a fitneszguru a termékfejlesztéssel kíván foglalkozni. Felesége, Rubint Réka pedig a marketing és PR feladatokért fog felelni. A találkozón állítólag 28 boltos tudott személyesen részt venni, a többiek hírlevélből értesülhettek arról, mi történt a gyűlésen. Viszont arról nem volt szó a levélben, hogy ki lesz a Norbi Update „megmentője”, de a helyszínen Fazekas Zoltánt mutatta be Schorbert.

A portál arról számolt be, hogy a franchise üzletei csődhelyzetről beszélnek, többen nem kaptak árut a múlt héten. Elvileg ez azért van, mert a Norbi Update Lowcarb Zrt. tartozik az áruterítő logisztikai cégnek. Jól értesült boltos körökben 268 millió forint adósságról tudnak.

„Mivel nincs megfelelő áruellátásom és a sorozatos Norbi-nyilatkozatok miatt a vevőszámom hónapok óta 30–40 százalékkal csökkent, mondhatom nyugodtan, hogy csőd közeli helyzetbe kerültem, a bérleti szerződésemet fel kellett mondanom” – mondta az egyik névtelenséget kérő Norbi-partner a 24.hu-nak.

(Kiemelt kép: Schobert Norbert, fitneszedző, üzletember, a Norbi Update életmód-program megalapítója interjút ad Budapesten, 2021. június 18-án. Fotó: 168.hu / Karancsi Rudolf)