Azonnal váltson ha változó kamatozású hitelt fizet

Talán az utolsó esélyük lehet. 

2022. január 22., 20:55

Szerző:

Gyorsan váltsanak fix törlesztőre a változó kamatozású kölcsönt fizetők – erre figyelmeztet a Bankmonitor, tudósította az RTL Híradó. A 2022. június 30-ig érvényes kamatstop felfogható egyfajta utolsó figyelmeztetésnek is, hogy akinek változó kamatozású lakáshitele van, az végre szánja rá magát a kamatfixálásra, vagy készüljön fel a magasabb havi törlesztőkre.

Mint írják, a kamatstopnak köszönhetően a Pénzügyminisztérium számításai szerint egy átlagos lakáshiteles 11 ezer forinttal fizet kevesebbet havonta, bár a pontos előny nagyban függ a hitelösszegtől és a hátralévő futamidőtől. Ugyanakkor minden érintett adósnak célszerű okosan kihasználnia az időt arra, hogy a változó kamatú hitelének problémájára megoldást keressen.

A kormány már a kamatstop meghosszabbításán gondolkodik, ha nem szerződnek át elegen fix törlesztőre. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

A tavalyi árához képest 30-40 százalékkal drágulhat idén a magyar dinnye, kilónkénti ára várhatóan a főszezonban sem csökken 170-180 forint alá – közölte az MTI-vel kedden az Agroinform.

Erősödött hétfőn a forint a bankközi devizapiacon a főbb devizákkal szemben kora reggeli jegyzéséhez képest.

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt, úgynevezett központi alrendszere 326,2 milliárd forint hiánnyal zárt áprilisban, ezzel a négyhavi deficit 2 635,6 milliárd forintra nőtt, ami a 3 152,7 milliárd forintos éves előirányzat 83,6 százaléka. Ez a Pénzügyminisztérium által kiadott részletes tájékoztatóból derült ki.