Annyira nincs ember, hogy bezár Szeged legendás csárdája is

Szakácshiány miatt bezárt a Gulyás csárda, Szeged legrégebbi működő étterme, ami 65 éven keresztül minden nap kinyitott, eltekintve a legszigorúbb járványügyi zárástól az elmúlt években.

2022. június 29., 11:22

Szerző:

Holló János 22 évig bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől, az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt-.től – írja a Szegedi Napra hivatkozva a Telex.

„Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyás csárdát, szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány”

– mondta a lapnak Holló, aki nettó 450 ezer forintot fizetett szakácsainak, akik 15 napot dolgoztak, és 15-öt pihentek, de ez a napi 30 ezer nettó nem volt elég ahhoz, hogy megtartsa a munkaerőt. Így június 19-én végleg lehúzták a rolót.

 

(Kiemelt kép forrása: Szeged365 Facebook-oldal)

 

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.