A Renault megmutatja, hogy lehet olcsóbban jó autóhoz jutni

A Renault olyan projektbe kezdett ami környezetbarát, logikus és gazdaságos is.

2021. december 17., 17:31

Szerző:

A Renault átadta azt a gyártóüzemet, ahol nem új autók készülnek majd, hanem jó állapotú használt gépkocsikat újítanak fel teljes körűen, meghosszabbítva azok élettartamát – írta a Vezess.hu.

A francia autógyártó még év elején döntötte el, hogy tevékenységeit úgy alakítja, hogy azok minél kevesebb energia és új nyersanyag felhasználásával járjanak. Így jutottak el oda, hogy idén szeptemberben megnyitották a Flins-i gyárukat, amit hivatalosan csak most adtak át. A jelenleg 700 embernek munkát adó üzemben

terveik szerint 2023-ra évente akár 45 ezer használt autót tudnak majd mindenre kiterjedően felújítani.

A teljes alkalmazotti létszámukat pedig 2030-ra 3000 főre növelnék. A használt autók felújítása költséghatékonyabb, környezetbarátabb, ugyanis kevesebb anyaghasználattal járt, és ezáltal az autó tulajdonosnak is olcsóbb alternatíva lehet egy új autó vásárlásához képest. A folyamat elején 3D szkennelik az autót, amivel azonosítják a javításra váró hibákat. emiatt pedig átlagosan nyolc nap alatt végeznek egy autó tényleges restaurálásával. A gyárban jelenleg csak belsőégésű motoros autókkal foglalkoznak, de ez később kiterjed az elektromos autókra is, amibe belefoglalták az akkumulátorok cseréjét is.

(Kiemelt kép: A Renault Csoport egyik alkalmazottja használt járművek felújításán dolgozik a cég ReFactory nevű üzemében a franciaországi Flinsben 2021. november 30-án. fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

2024. április 21., 10:54

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.