A padló felé vette az irányt a forint, sokba fog kerülni a külföldi nyaralás

A változások aprók, a forint mozgása vegyes, de inkább gyengült, mintsem erősödött volna a magyar fizetőeszköz. 

2022. június 8., 08:03

Szerző:

A főbb devizákkal szemben vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama szerda reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót az előző délutáni 388,56 forint után 388,78 forinton jegyezték szerda reggel hét órakor a bankközi piacon. A dollárt 363,27 forint után 363,84 forinton, a svájci frankot pedig 373,26 forint után 373,19 forinton jegyezték.

Szerda reggeli jegyzésén a forint a hét eleji kezdéshez képest 0,9 százalékkal áll erősebben az euróval, 0,5 százalékkal erősebben a dollárral és 1,8 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.