Állítólag hamarosan a félmilliót is elérheti a magyar átlagfizetés

Budapesten már most is eléri, de van olyan régiója az országnak, ahol meg sem közelíti az ötszázezret a bruttó átlagfizetés.

2021. szeptember 20., 09:49

Szerző:

2022 második vagy harmadik negyedévében a bruttó 500 ezer forintot is elérheti a magyar átlagfizetés, nyilatkozta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője a Világgazdaságnak. Hozzátette: már idén is megközelíthetik a félmilliót az itthoni fizetések. A nem rendszeres kereseti elemek az év végén általában jelentősen megemelik a béreket, például tavaly is 449 ezer forintig emelkedtek, „ami több mint 40 ezer forinttal volt magasabb az éves átlagnál” – írja a lap.

Az országos bruttó átlagfizetés júniusban 436 ezer volt, ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy Budapesten már tavaly túlment a félmillión az átlagkereset, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 277 ezer forint volt.

Varga Zoltán elmondta, hogy több szektorban már most is elérhető az 500 ezer forintos bruttó átlagfizetés vagy akár meg is haladják azt, mint például a gyógyszeriparban, az építőiparban és az információtechnológiai szolgáltatások területén.

(Kiemelt kép: Megújított tízezer forintos bankjegyek. Fotó: MTVA / Bizományosi / Oláh Tibor)