20.000 vállalkozónál még mindig nem lehet bankkártyával fizetni

Iparkodniuk kell a bankkártya terminálok beszerzésével, ha el akarják kerülni a büntetést.

2021. november 1., 00:00

Szerző:

A pénztárgép üzemeltetésre köteles kkv-éknak január 1-től elektronikus fizetés lehetőségét is biztosítaniuk kell a vásárlóiknak. Ennek a feltételnek 60 ezer olyan kkv-nak kell megfelelnie, akiknél eddig nem volt bankkártyás fizetési lehetőség. A CMO (CMO24 Zrt.) - a pénztárgép, online számlázó és az elektronikus fizetés szolgáltatásokat kínáló startup vállalkozás - becslése szerint ennek a kötelezettségnek még mindig kb. 20 ezer vállalkozás nem tett eleget. A bankkártya terminálok bevezetésének türelmi határideje lejárt, ideje minden vállalkozásnak pótolnia a hiányt.  

A 2014-ben alakult CMO fennállása alatt már is számos olyan szoftveres innovációval segítette a pénztárgép iparágat, amelyek az online pénztárgép és online számlázó piacon jelentősen emelték a vállalkozások számára a biztonságot és az egyszerű felhasználást, szorosan együttműködve a pénztárgép piac két vezető hardver szolgáltatójával (LA Pénztárgép Kft. és Prior Cash Kft.). 

 

Várkonyi Gábor, a CMO vezérigazgatója szerint óriási lemaradásban van Magyarország: „Bár a pandémia miatt az azonnali fizetési rendszer elterjedését némileg segítette a 15 ezerre emelt PIN kód nélküli bankkártyás fizetés limitje, de ezzel is csak 1-2%-ot nőtt a bankkártyás fizetések aránya. Az online pénztárgépen történt fizetéseken belül a bankkártyás fizetés aránya még mindig csak 26,42%-ot tesz ki.” 

A CMO 7 éves fennállása alatt számos olyan szoftveres innovációval és fintech megoldással rukkolt elő, amelyek jelentősen emelték a biztonságot és az egyszerű felhasználást (például QR kódos fizetés, softPOS bankkártyás fizetési lehetőség akár a vállalkozó saját mobilján). „Egyediségünk az egyetlen olyan komplex felhő alapú kereskedelmi megoldás, amivel a három törvényi megfelelésnek eleget tévő szolgáltatást (online számlázó, pénztárgép, elektronikus fizetés) egyben tudjuk nyújtani az egyik legkedvezőbb áron ügyfélszolgálati támogatással.” - emelte ki a vezérigazgató. A cég jelentős, folyamatosan bővülő országos disztribúciós hálózata lehetővé teszi az online megrendelés után a nagyon gyors helyi kiszállítást és a vidéki vállalkozásoknak is elérhető helyi szerviz szolgáltatást kiemelten kedvező árkonstrukcióval. 

„A törvényi kötelezettségnek ez eddig eleget nem tevő vállalkozásoknak javasoljuk a bankkártya (POS) terminálok mielőbbi beszerzését, amit nálunk azonnal megrendelhetnek. Mi tudunk segíteni abban, hogy a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben, az egyik legkedvezőbb piaci áron jussanak terminálokhoz és kapcsolódó szolgáltatásokhoz.”– zárta Várkonyi Gábor.

https://cmo.hu/

 

(X)

 

(Kiemelt kép: Photo by Indranil Aditya / NurPhoto / NurPhoto via AFP)