Bő tízmilliárdért építi meg a magyar expo-pavilont Dubaiban Tiborcz István üzlettársa

2019. június 6., 15:55

Szerző:

Nettó 10,6 milliárd forintért építheti meg Dubaiban a magyar expo-pavilont a WHB-Épkar Építőipari Kft. – derül ki a szerződésből, amelyet május végén írt alá a megrendelő Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt – írja a 24.hu.

A pavilonépítő cég a Paár Attila milliárdos fő érdekeltségének, a West Hungária Bau Kft. (WHB)  és a Szeivolt család tulajdonában álló Épkar Építőipari Kft. közös vállalkozása.

A WHB egyike a közpénzes óriásmegrendeléseket rendre nyerő cégeknek, mostanra évi 50 milliárd forintos forgalmú építőipari vállalkozássá duzzadt.

Paár Attila akkor került reflektorfénybe, amikor a miniszterelnök vejét megszabadította kínossá vált Elios-érdekeltségétől és a G7 számítása szerint még 3 milliárd forintot fizetett is érte.

Paár Attila
Fotó: Építészfórum

A dubai világkiállításon történő magyar megjelenésre a kormány határozata szerint 20,941 milliárd forintot szánnak,

az összeg az építésen és bontáson kívül a bemutató szervezését is tartalmazza. A magyar pavilon a költségek bő felét teszi ki, a tervek szerint 1828 négyzetméteres lesz, a víz, valamint a fenntarthatóság jegyét hordozó, az országimázs erősítésére szolgáló szimbolikával rendelkezik majd – írja a lap.

A West Hungária Baut érte egyebek mellett az a megtiszteltetés is, hogy négyszintes, 30 ezer négyzetméter alapterületű, 15 méter mély mélygarázst építhet a Liget projekt keretében a Városliget alá. Ez 6 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. Ugyancsak Paár Attila cége az, amelyikre a soproni Csík Ferenc uszoda felújítását bízták, az csaknem félmilliárdos munka lesz. 

A vállalkozó  szerepel a napi.hu 100 leggazdagabb magyart bemutató összeállításában: a 29. helyet csípte meg, 43 milliárd forinttal rendelkezik.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.