Jogában áll hallgatni! – Félholtra vertek, és le is vizeltek egy értelmi sérültet a dabasi fiatalok

A 168 óra bűnügyi műsorában egyik tettes meséli el, miért vertek félholtra barátaival egy helybéli, értelmi sérült fiatalt. A műsorban ügyvédje is nyilatkozik az esetről.

2021. június 16., 18:18

Szerző:

Dabason három fiú ünnepelte egyikőjük 18. születésnapját, majd a buli után részegen belekötöttek egy közös kortársukba, akiről mindannyian tudták, hogy értelmi sérült. Eleinte csak piszkálták, aztán ütni kezdték. Ez odáig fajult, hogy széttörtek egy borosüveget a fején, testén elnyomtak egy csikket, félholtra verték, majd levizelték, és az egészet felvették telefonra.

Áldozatuk a verés miatt epilepsziás rohamot kapott, így meg sem tudott szólalni. A kegyetlen tinik végül otthagyták a hidegben az eszméletlen fiút, akire járókelők találtak órákkal később. A felvételt készítő tettes elmondja, miért tették mindezt, az ügyvédje pedig azt, mire számíthatnak most a bíróságon.

A műsorban beszélni fog még dr. Magyar György a dunai hajózás legnagyobb magyarországi katasztrófájáról, és a csütörtök esti adás vendége lesz „Dr. Csont” is, vagyis Magyar Lóránt igazságügyi orvosszakértő, aki csontok alapján azonosít, és megmondja hol, mikor, hogyan halt meg az áldozat.

A 168 óra Jogában áll hallgatni! című bűnügyi és jogi műsorát csütörtökön 20 órától a 168 Facebook oldalán és Youtube csatornáján, valamint a 168.hu-n lehet megtekinteni.